Benvinguts/des al meu bloc!!!!

dimarts, 7 de juliol de 2009

Firefox 3.5

Softcatalà presenta la traducció al català del navegador Firefox 3.5

Softcatalà

Softcatalà, conjuntament amb la comunitat de Mozilla, presenta la traducció al català de la nova versió 3.5 del Firefox, el mundialment reconegut navegador web.

La publicació d'aquesta nova versió es realitza de forma simultània en més de 70 llengües, la qual cosa fa que sigui una de les aplicacions informàtiques amb més traduccions.

Algunes de les novetats més importants d'aquesta nova versió són:

  • Rendiment: El Firefox 3.5 inclou el TraceMonkey, un nou motor de Javascript que fa que sigui el doble de ràpid que el Firefox 3 i deu vegades més ràpid que el Firefox 2.

  • Formats multimèdia oberts: s'ofereix la primera integració nativa d'àudio i vídeo sense que calgui cap connector addicional, i gràcies a la tecnologia lliure Ogg. Això obre un nou panorama a la xarxa, on el Flash pot deixar de ser un element indispensable de les animacions i dels vídeos de reproducció habitual.

  • Mode de navegació privat: gràcies a aquesta característica, en qualsevol moment podem fer que la nostra navegació no deixi cap mena de rastre del nostre recorregut per la xarxa a l'ordinador on ens trobem.

  • Navegació amb geolocalització integrada: s'obre la porta a la creació d'aplicacions que responen d'acord amb la vostra ubicació, oferint-vos d'aquesta manera un contingut plenament personalitzat en funció del lloc on us trobeu. Alhora, aquesta funcionalitat roman a la vostra elecció en tot moment, per tal que pugui garantir-se la vostra privadesa.

  • Millor recuperació de les sessions: si sobtadament s'ha tancat el Firefox mentre navegàveu o hi escrivíeu, ara podeu recuperar les pestanyes i finestres individualment, permetent-ne excloure així aquelles que puguin ser problemàtiques.

  • Implementació de noves tecnologies web: tipus de lletra descarregables dels mateixos llocs web, millora en l'ús del CSS, gestió d'estructures de dades de Javascript (com ara JSON) més eficient, etc.


Font: http://www.softcatala.org/softcatala_presenta_la_traduccio_al_catala_del_navegador_firefox_35